Bilder.







Klart man måste posa lite också ;)) dock så lyckades vi inte så bra ?!



Sjuklingen själv.

Jag var ju som sjuk i en vecka medans Frida var på skolan. sen när jag väl blir frisk så är hon sjuk? hur tänkte du nu då frida? :O vi kommer knappast hinna se varandra innan lovet och därför vill jag att du ska ta Lotus till mig och sen rider vi varsitt dressyrpass osså får vi ta kort på varandra när vi rider? vad tycker du om de då?;)

Igår så red jag ialf dacce och det kändes bra! ska bjuda på någon bild när jag kommer hem för min mamma var så snäll att hon fotade lite :)
jag ska idag när jag kommer hem försöka hinna ut och galoppera dacce lite kände igår att han hade lite extra mycket överskotts energi så det blir nog jätte braigt! 
Min storasyster har kommit hem från paris och hon ska stanna här i Sverige i två veckor och hon har redan hunnit prova på hästlivet ;) första dan väckte mamma henne (mest för att säga hej tror jag?) och tog med henne för att släppa ut hästarna och på måndagen så hjälpte hon till att mocka och ta in dom och igår så provade hon på att rida Ramonas islänning. Det såg roligt ut och de tror jag de var också! Sanna red även på Samson igår som hon har låtit vila i en vecka ungefär. det är väll typ det som har hänt under veckan medans jag verkligen inte har orkat blogga ;)♥

bitch please..

War horse är en ny och riktigt bra film!!
och till er alla som ska åka på bio den finns att ladda ner på tankafetast.

feber äckel..

Blev ju som förkyld precis tills att praoen skulle börja men de bröt liksom inte ut på riktigt förräns igår. Nu har jag hosta, ont i halsen osså är jag tät i näsan. fick även feber ikväll så jag sitter här och skakar fast att jag är kokhet..
Och helt ärligt, jag är så jävulskt rädd för att vara sjuk nu då jag var sjuk sist så vart det så otroligt ''allvarligt'' eller vad jag ska säga. Det var iallafall inte bara att njuta av att få vara hemma, därför är jag rädd för varenda gång jag hostar tror jag typ att jag ska spy. not the greatest  feeling in the world. Blir hemma imorgon med (fölåtfrida) men jag orkar inte nu när jag har feber plus att min hals bryter ihop jätte ofta..
Jag gick faktiskt ut och försökte mocka och greja men halsen sa ifrån efter två boxar, så mamma fick ta över. Sanna kom nyss in och frågade om hon fick låna min stall jacka (som hon är otroligt kär i) för hon ville inte rida i sin skoter jacka, och snäll som jag är så fick hon det men ett krav på att hon skulle släppa dacce på banan efter ;)
Det blir två veckor utan mobilbilder så ni vet, bara massa text typ..

the best way to get friends, is to be one!

Imorse  när jag vaknade så hade min förkylning brytit ut. huvudvärk och hosta, tät i näsan och halsont, fy kan det verkligen bli värra..?!
jag stannade iaf hemma idag och får se om jag går i morgon men de tror jag nog är så less på att sitta hemma hela tiden då jag gjort de ganska mycket ¨på senaste tiden ;)
Får se om jag tar mig ut till stallet idag eller om jag ber mamma gå ut. fast jag vill så himla gärna gå ut!! <3

film.



Här är filmen somsagt! Nu har vi även rakat dacce så nu står han täckad och myser, imorgon blir det skrittning antagligen ut en sväng annars promenarar jag honom.

Dagen blir bättre och bättre... 19/2-12

Jag var upp vid åtta imorse och släppte ut hästarna sen mockade jag två boxar gick in och käkade frukost, gick sen och bytte om till elva och gick ut och väntade på två tjejer som jag hade lovat få komma hit och rida på Ramonas islänning och Sannas shettis!. Vi red på planen och dacce var otroligt fin (film kommer senare och jag lyckas få in den på yt) jag tränade på att flytta bakdelen på volt utan att han springer iväg, vilket han gör ganska så ofta! sen galopperade jag snett igenom och avbrott innan hörnet. Tog också och provade galoppbyten dock övertydliga men ändå vi fick till dom, nästa blad i träningen är att få dom lugna sansade och fina framförallt!! nu till det hemska.. när jag skulle göra det en sista gång så hade han typ fått för mycket snö under skorna så han liksom halckade och satte sig ner (dock fint så de blev nog ingen sträckning)  vi smörjde iallafall med bluelotion och han fick ett vintetäcke på sig! träningen var super kul ialf och jag kände verkligen att jag har en sådan otroligt super duktig ponny!!!!!!!!
ROLIGT:
Jag sanna och björn åkte på en skoter utflykt dom grillade korv och jag åt macka, de var mysig men vi åkte hem precis i tid till snöovädret som kom, inge mysigt för man såg ingenting när man körde..
Om en halvtimme nu ska dacce bli av med sin björnpäls ialf Sanna ska helraka honom (hår kvar där sadeln ligger självklart!)  nu ska jag verkligen ta tag i  ridningen och sätta igång han hårdträning fram till tävlingssäsongen nu. vi ska vara på topp (mer än de vi redan är) och hö vinter magen ska BOOORT!!!
har även fått ett otroligt roligt erbjudande som jag verkligen vill ta men ska prata med mamma mer men det känns som att det skulle bli prefekt just nu. <3

the day

vaknade faktiskt helt själv imorse, halv sju så då kände jag att jag kunde sova lite till så tio över sju klädde jag på mig och sånt, startade sedan bilen kvart över åtta duktig som jag är. Mamma sa igår kväll vi åker halv nio så är vi på telia vid tio, var hon vaken då? nej jag startade då bilen liite för tidigt. vi åkte in till stan typ kvart över nio eller nått. när vi kom in gick vi direkt på telia och dom kunde inte heller fixa telefonen där så dom skickade den på lagning, så om två veckor ungefär får jag tillbaka den så då blir de väll en resa till stan igen.
vi gick på kärnan också sen åkte vi på lillänge och grejjade och sånt, käkade på donken (fick 7 nuggets i min sexpack;)) sen åkte vi hem.
När jag kom hem gick jag direkt ut i stallet, drog med mig Ramona på en lugn galopp tur red mest med sätet och jobbade honom då han stått i en vecka tror jag han tyckte de var otroligt kul att få komma ut och springa lite!! :D
mockade alla boxar utom en som jag mockade innan jag släppte in dom, mamma hjälpa även till med att mocka en box som jag verkligen inte klarar av då de är så mörkt där så man ser ingenting där. blev ingenting på banan idag då de blåste och snöade.
Nu ikväll drog jag och Björn ut en sväng på skotrarna och jag tränade lite på att burka och styra och sånt i djupsnön då skotern är lite för värst för mig egentligen men de är ju så förbannat roligt att köra!! :D
alltså en riktigt chill dag!..
Just nu är jag även otroligt lycklig för jag vet precis vad jag vill gå för linje efter nian, jag vet vad jag vill jobba med och jag vet vad jag ska jobba till när den dagen kommer! :D

Östersund.. igen.

Tjoholahopp, nu har jag släppt ut hästarna fixat mig och tatt på mig andra kläder än stallkläder ;), så nu far vi snart till stan för att lämna in min telefon på telia så dom får fixa den då jag faktiskt inte klarar mig utan telefon längre (eller jo de gör jag väl med de känns tomt, att måsta gå till en dator/klocka bara för att titta vad klockan är?) jag ska även be om en lånetelefon på telia för jag måste ha en medans dom fixar min!!.
När jag kommer hem (förhoppningsvis vid 12 halv ett)  så ska jag ut och bara låta dacce rulla på i galopp ett riktigt bra tag sen tar jag nog också en sväng på banan med min nystoppade sadel ;).
Glömde även skriva om vad jag fick göra när jag praoade som golvläggare,
när vi kom dit så fick jag byta från niklas bil till en annans som jobbade där för jag fick inte gå med niklas på dagen för att han är bara lärling där, men iallafall så åkte vi till en lägenhet där han hade lagt alla golv utom ett. Han fixade där inne i det rummet och han satte mig på att spackla kanten mellan badrumsgolvet och väggen, de var svårt till en början men sen fick man in lite teknik men ändå sjukt svårt att få de att se bra ut! När vi var klara i den lägenheten så fick jag och Niklas gå och städa en annan lägenhet som dom skulle flytspacka på måndag, de tog 1/2 timmar och efter de åkte vi på travet och käkade lunch! sen fick jag följa med och städa ut all utrustning i den första lägenheten och sen hämtade vi spackel till den andra. Sedan fick jag hjälpa Niklas med en ramp eftersom vi slutade efter de och då gjorde de inget att jag var med honom, jag fick torka spackel med en fön som blåste riktigt varm luft ;).
Det var en rolig dag men dock ett väldigt jobbigt jobb, ingenting jag vill jobba som i framtiden då jag inte skulle orka för fem öre.

Äckligt..

Jag känner för att blogga ungefär såhär |-| mycket men frida vill att jag bloggar så då gör jag de..
'Denna vecka har vart sjukt kul men ändå långtråkigt, praoen var rolig för jag fick rida men jag tyckte att alla elever där var otrevliga och nästan ingen pratade med mig bara kollade på mig konstigt som att jag var nån alien. Och lärarna var trevliga men också väldigt spydiga, men dom pratade iallafall med mig.
På onsdagen fick jag rida en häst som hette Picazzo (picasso) han var trevlig vi hoppade men absolut ingen höjd? bara 40 typ och jag själv räknar inte det som hoppning när man rider storhäst. jag tyckte han var jätte seg men det kan ju ha vart en av effekterna med att jag inte red i dressyrsadel och hade hoppläder. På torsdagen fick jag bara rida lite dressyr själv också på picasso, jag tycker det är roligare att rida dacce i ridhus utan tränare för då vet jag extakt vad jag och hästen behöver träna på, det visste jag ju inte med den hästen så jag red bara lite skänkelvikningar och öppna/sluta. Men hästen var ju faktiskt lite konstig när jag red med spö var han helt crazy och det gick inge bra alls att ta förhållningar och rida liksom osså la jag bort spöt då vart han jätte seg och jag fick driva dom faan med benen, enligt mig ska en dressyr häst kunnas rida med ett dressyr spö även om man inte behöver använda de. de ska liksom vara en självklarhet att ha de i handen utan att hästen bryr sig...
Min dressyrsadel har också kommit hem nu och jag la på den idag på dacce, innan hon stoppade om den fick hon plats med två fingrar mellan ryggen och sadeln och nu får man plats med tre fingrar! det är alltså jätte bra :D
I morgon ska jag ialf tillbaka till stan och lämna in min telefon då jag har vart otroligt sopig med den, men de tänker jag inte gå in på mer om ingen vill fråga på fb :@ sen ska jag rida ut och bara låta han rulla på i galopp!!.
TACK OCH HEJ LEVERPASTEJ.

Östersund

Är i stan nu och ska vara här hela veckan och praoa på torsta (hästgrejsen) ska bli roligt tråkigt med så himla tidiga dar :/ ska kliva upp typ kvart i sex första dan för att se hur lång tid de tar för mig (bussen in till stan går 06:21) kommer vara as nervös imorron när jag ska åka till ås(bara åkt bil dit :/)
Bloggar mer sen nu ska jag och Anna iaf gå å handla lite frukost tills imorgon ;)

Bild från skoterturen idag med sanna och Björn, är också sjukt stolt över mig själv för Niklas lärde mig å burka med våran skoter idag med! Sjuuuukt skoj!


Blogga va de ja,

Idag har jag gjort mig själv stol! Jag har lyckats packa ner en veckas kläder i en liten väska, har även packat ner alls mina ridgrejor i en väska. Borde ju faktiskt få medalj!
Orkar inte blogga just nu men såhär ser väskan ut precis som en korv!
( utvärdering av ridpasset i lördags kommer när jag känner mig kreativ! ;))


-

Dålig bloggning från mig..
men jag red ju i onsdags och nu har jag en sån jävulst träningsvärk i båda benen :( gör ont bara jag går, men förhoppningsvis så försvinner den tills imorogon ;)
Imorgon= Jannike träning på ridis, och jag hoppas verkligen att min dressyrsadel kommer idag annars så rider jag med allround sadeln!
Hoppas att det kommer att vara en bra tränare för mig och dacce så det blir kul!!
Fredag idag då också är inte lika fredagataggad som jag brukar var utan sjukt laddad och nervös för nästa vecka, ska åka ut till ås med BUSS för första gången så jag hoppas att jag kommer kliva av på rätt ställe och inte en kilometer tolate liksom ;)
Ska iaf få bo men Annapanna tills på torsdagen då ska jag sova hos niklas till fredan för jag ska praoa hos honom på fredan med.
Just nu så sitter jag och har gjort franskan eller iaf de jag kunde utan lärare av de vi skulle göra, kunde inte översätta hela texten med det kanske Erika får hjälpa mig med eller Natascha...
lunch om exakt 11 minuter, sen har jag mentor och då ska jag läsa min bok som jag ska läsa!!..

Min blogg är tråkig. nån snäll jävel kan ju få kommentera om vad jag ska blogga om??..



Badhairday...

Typiskt jag måste ha mössa på mig dag men det ska inte få sabba mitt humör :D
Konfa idag iaf sen ska jag hem å mocka och om inte lizen hann så ska jag longera dacce ;-)


-

Denna dag har faktiskt varit den bästa på länge! Skolan var Chill ponnyn var bäst och dressyrsadeln ska stoppas om!
Träningen idag gick otroligt mycket bättre än förra, de kan bero på att de inte gick nå bra med transporten förra veckan.
Osså sadelmakaren sa att dacce var så fin och alla muskler var avspännda och han hade inte mycket träningsverk, (förra året när sonja var här så sa hon att han hade en liten spänning vid nacken och den var helt borta nu) hon sa även att hon tyckte att jag hade musklat om honom bra! :D så kul att höra för jag har ju verkligen lagt ner mycket tid på olika former och att få honom att gå rätt!!
Jag provade att rida Samson på ridplanen idag, bara skritt å trav men de var ändå kul och ovant o högt;) ska nog rida honom nån fler gång ;) (bilderna på mig och Samson är tagna med mammas mobil därav kvalitén )


Dagen



Min dag osså en söt bild på fille ;) bilder kommer senare!

Min tisdag i bilder (bilderna blir ej i ordning )


Checka in hur högt jag klara ;)

Detta ägnade vi idrottslektionen med!
Sjukt kul och inte så svårt faktiskt!

(Frida fick posa så ni får en verklighetsuppfattning! Hon är 161 cm lång ;))


Bild på mina kläder idag...

Har inte så mycket att blogga om så ni får en bild på kläderna jag hade idag. Intressant va?

(stårsuperkonstigtmedbenet!)


Longering

När jag kom hem från skolan idag så såg jag att Lizen i och lillaIda hade kommit, så vi fikade sen gick alla ut i stallet å mockade fyllde hö och vatten (tack!) sen visade Lizen mig hur jag skulle longera dacce med tömmar istället för en longerlina, dacce var jätte fin och det där ska vi göra flera gånger nu istället för att rida då hans sadel inte ligger så bra. Men Sonja ska komma på onsdag så de ska nog lösa sig med sadeln ;)!
Nu passar jag Felix och Kikar på Simpson!


SOL...

Idag är det bara typ -10 så de är jätte skönt +att solen lyser.
Nu ska jag bara hoppas på att jag hinner hem innan solen går ner så att jag hinner rida på min prins<3!
Längtar som tusan..
Idag då höll nästan på att missa bussen imorse så hann inte käka frukost som jag faktiskt hade tänkt göra, fick istället skynda mig till bussen med fel skor, tänkte ta mina björnborg men de blev kilklackarna. gick på time och köpte tuggummi så jag är ju inte jätte hungrig ;)
Nu ska jag sitta o slappa tills lunch sen har jag franska (kommer inte kunna göra så mycket där då vi får våra böcker på fredag?) sen på idrotten ska vi ha redskapsgymnastik, hoppas det blir jobbigt så man bränner bort allt man låg o samlade på sig i helgen! ;)
ÄR SÅ SJUUKT TAGGAD FÖR NÄSTA VECKA <3

Vill bara rida och se dig lika fin som förut <3



gick ut o myste en sväng med Dacce nu på kvällen :)

Fy vad less jag blir...

Hatar att jag bara har suttit inne en hel helg, hatar att jag inte ridit min häst på länge, hatar vintern...
Dacce har fått stått allt för länge nu och det ända jag vill göra är att motionera honom!!
Vaknade vid 8 imorse och somnade om vid 10 sov till 13 och sen dess har jag tittat på tv och suttit vid datan även käkat en och annan bulle ;)
Tråkigt bildlöst inlägg om en överdrivet tråkig söndag.. :(


Forever alone lördags mys!! <3

Har gått hela dan i min onepiece och bara myst!! Gick till Anna en sväng oh vi bara pratade och hade de roligt då de inte finns så mycket mer å göra en sån kall dag..
Mamma lagade god mat och vi åt glass till efterrätt ;)


-33??

image descriptionUscha jag klarar Verkligen inte av att det är såhär kallt. Man kan ju verkligen inte göra nånting alls:/!
Ska väll försöka bosta hästen idag och in temperaturen går ner till -25 så ska jag försöka longera honom lite iaf!! Aja bjuder på två bilder från igår på Felix när det bara var -29 ;)¨ ( alla som vill kan ju söka på "stampa med leroy" på youtube och titta på den, ni kommer få ett gott skratt och en förklaring till varför Felix ögon ser ut som som gör på bilden ;)

Skooter<3

Pappa har köpt en skoter :D den var as skön å köra men jag behöver träna mera så jag klarar av den ;)
Jag fick även en skoterhjälm som jag blev helt kär i <3


Fredag!

Åkte till stugun imorse och där kollade vi på film och fikade, för mig kändes det ganska onödigt att vi åkte dit eftersom jag hade kunnat åkt ner på skolan och haft vanliga lektioner men vafan gott fika var de ju iaf ;)!
Kom hem vid tolv och passade Felix dock så somnade jag vid halv två... Men han satt vid datan hela tiden så de va ju inte så synd om honom!
Nu så kikar jag på tv men ska snart laga mat sen ikväll ska jag bara kika på film o ta de Lungt!!


Frågestund?..

Funderar på att ha en frågestund men eftersom jag ändå inte får några kommentarer annars så känns det som en dålig ide.. Aja vi får se hur jag gör:)

Bjuder på lite bilder sen lunchen idag på Emma, Elin och mikaela ;-)


Sätter punkt vänder blad och går vidare.

Idag vid tio var jag till tandläkaren, och sist jag var där så hade jag ju så sjukligt ont att vi var tvungna tt åka in till akuten o få morfin. så ungefär nånting sånt förväntade jag mig när jag satt mig i stolen, nånting obehagligt alltså.. men det värsta var typ när han satte bedövningen men jag var så himla spänd och rädd så jag grät jätte mycket så allt mitt smink bara rann och tandläkaren drog ut de så jag hade fulla pannan med mascara osså..
Tyckte även han var otroligt oförsiktig när han skulle ha in nån kamera i min mun, han bara tryckte in den och jag har inte hur stor mun som helst så jag var as nära på att spy. :/
Men som tur va gjorde de inte alls ont och jag har inte haft ont än och tror inte jag kommer få de heller.
Använde även mina skor idag ganska ovant faktiskt men dom blir nog skönare efter ett par dagar. När jag kommer hem efter konfan ska jag rida ett pass på banan mycket övergångar (skritt-trav, trav-skritt, trav-galopp osv) och även tagen bakdel på volt och bogenföre ;) (till er som inte förstod nått där GOOGLE IS YOUR FRIEND)
Nu drar jag o många från klassen på konfaa!! <3

Nöööjd tjej!!!

Åkt skidor och jag som verkligen ramlar varje gång gjorde inte de idag ;-) lite stolt är jag nog.
Köpte skor idag eller jag fick dom av mamma! As fina :-)
Är osså väldigt nöjd med mitt hår! Visst frisören hade gärna fått trixa lite med håret så de såg lite tuffare ut men en människa klarar ju inte allt ;-)!


Stan..

Idag så ska jag åka till Östersund och typ göra en sån där ögokontroll för att dom ska veta att dom ger mig rätt styrka på linserna. Sen ska vi på gå lunka löp kliniken och få ilägg i skorna som ska hjälpa mig med mina knän osv, kan lägga ut bild på de sen. Sen så ska jag klippa/färga mig på nfi ganska så nervös faktiskt!! Älskar längden jag har på mitt hår nu men det är så slitet :/
Ska bloggar när jag kommer hem :-)

(minst så här mycket hår kommer jag nig få klippa:(!)


RSS 2.0